quarta-feira, 27 de novembro de 2013


Pumpkin Pie / Tarte de Abóbora

Pumpkin Pie is an all American favorite. This recipe will teach you how to make a pumpkin puree and avoid store bought pumpkin pie mix. This sweet and spice infused dessert is perfect for holiday events.

A tarte de abóbora é uma sobremesa eleita pelos Americanos. Esta receita ensina-lhe a fazer o pure de abóbora de raiz. Uma infusão de especiarias adocicadas; esta sobremesa é perfeita para as festas Natalicias. 

Ingredients / Ingredientes

Cookie crust / Base de bolacha
600 ml condensensed milk / leite condensado
800 ml pumpkin puree / puré de abóbora
3 whole eggs / 3 ovos inteiros

Pumpkin Pure / Puré de abóbora


+/- 1 kl of chopped pumpkin / abóbora cortada aos pedaços
100 g of unsalted butter / manteiga sem sal
2 tbs of butter / c. de sopa de manteiga
1 tsp of nutmeg / c. de chá de noz moscada
1 tsp of ginger / c. de chá de gengibre
4 cloves / cravinhos
100 ml of Sweet Vermouth / Martini Rosso
200 ml of water / agua
100 g brown sugar / açucar mascavado

Sauté the pumpkin in the butter for about 3 minutes. Add spices and Sweet Vermouth and continue stirring. As the liquid begins to evaporate add the water and sugar. Simmer for about 20 minutes and puré. Set aside.

Refogar a abóbora em manteiga durante cerca de 3 minutos. Acrescente as especiarias e o Martini Rosso e continue a mexer. Conforme o liquido vá evaporando junte a agua e açucar. Deixe cozinhar em lume brando durante 20 minutes, Passe com um passevite e coloque de lado.


Cookie Crust / Base de Bolacha


1 packet of Graham Crackers / 1 pacote de Bolacha Maria
80 g. of plain butter / manteiga sem sal
1 tbs of sugar / 1 c. de sopa de açucar

Mix the ingredients in a food processor.
Coloque os ingredientes num processador de alimentos.

Preheat the oven to 160ºc. Butter a pie dish and firmly press the mixture for the the bottom crust onto the bottom of the dish. Slightly come up the sides. Bake for about 10 minutes. Let cool for 5 and firmly press the filling into the pie dish.
Aqueça o forno a 160º c. Unte uma tarteira e pressione a base de bolacha no fundo subindo ligeiramente pelos lados. Leve ao forno durante 10 minutes. Deixe arrefecer antes de colocar a massa da tarte.

Pumpkin Filling / Recheio de abóbora

In a medium sized bowl mix the pumpkin puree, condensed milk and eggs and beat thoroughly. Pour over cookie crust and bake for 40 minutes.

Numa taçã media misture o puré de abóbora, leite condensado e os ovos. Misture bem e verte sobre a base de bolacha. Leve ao forno e cozinhe durante 40 minutes. 


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